Khamis, 11 Julai 2013

Urmm Dugaan

Salam sejahtera,

Setelah sekian lame menyepikan diri, akhirnye blog nie ada entry baru... Yeahh!!! Semangat baru dibulan Ramdhan. Pejam celik-pejam celik rupa2nya nie dah Ramadhan ke 3 bergelar isteri, Alhamdulillah... 
Semalam tak la rasa kekok sangat bangun pagi2 buta pastu masak untuk sahur, yela dah de pengalaman tahun lepas. Cuma Cek Ya tak lalu sangat nak makan nasi pepagi tue... Yang bengangnya keluar balik semua nasi time sahur tu2. Alahai nasib-nasib, perut x leh nak terima makanan berat lagi kot. Pagi tadi ble terima sikit la nasib x kuar balik jer. 
Satu lagi tetiba jer tumbuh 2 ketul ulser kat bawah bibir Cek Ya yg mungil ni dgn kat dgn gigi geraham nie. Pedih giler... Sorry la bukan Cek Ya sombong tak nak senyum tapi sakit kot nak senyum... Nak cakap pun sakit, urmmm... redha la, dugaan tue kan bukti sayang Allah kepada hambanya.
Cerita selingan,
 Isnin lepas Cek Ya g Nilai konon-konon cari karpet. Rombongan bersama my bucuk, ibu, nenek n si kecik Syamim...Nah kau dekat 1k semua karpet tue, hahaha kami cuma tukang pilih n angkat jer. Jadi la kan, belikan rumah kat kampung 2. Rumah sendiri x de lak... Pas tu ngendeng kt my busuk cakap teringin mkn nasi arab. Terus singgah kat restoren arab kat Nilai. Nama restoren tu x ingat sebab nampak makanan jer terus terpukau. Kalau x salah Cek Ya dekat dengan Inti Kolej... Cek Ya pesan pe tah nama nasi tue. Kaler kuning pastu kat tengahnya ade berketul2 daging. Tekezutzzz... bila nengok nasi yg menimbun macam nak makan 3 org jer. Hahaha Cek Ya share dengan nenek... Senyum kambing  tokey kedai tue nengok gelangat kiteorg makan.... Try nasi yg my busuk pesan macam lagi sodap jo ar. Nyesal lak x pilih menu tue. Selain tue Cek Ya pesan arab salad... masam giler, tapi memang masuk la bila makan dengan nasi n daging kambingnya tue. Puas hati makan, sampai nak pecah perut hahaha. Tue masih de ati nak pesan set untuk 4 orang makan, setalam nasi kau, mak ai seminggu x makan nasi dah kalau cenginie le. Teringat dulu2 malan dalam talam time sekolah Pasti aka Tadika, pastu time buat bancaan. Bancaan tu ape? Hehehe cek kat kamus jawa-melayu ye.

2 ulasan:

Nurfaezah Abdullah berkata...

fae kalo makan di restaurant memang selalu membazir hehe

Ummi Shafeha berkata...

Fae same la kite hehe...