Khamis, 31 Januari 2013

Penang Trip Part 2

Salam sejahtera,

Pray For All Muslims.

Seperti yang di janjikan dalam entry lepas, Cek Ya sambung entry pasal trip ke Penang ri tue. Don't worry tak de part 3 dah terus endkn story terus. Kalau berpart-part kang entah bila nak sambungnya kan. Almaklumlah masa sangat cemburu dengan Cek Ya.

sambungan dari entry nie Penang Trip Part 1

Monkey Beach

agak-agak sape jejaka berbaju biru nie

Cak... cantikkan pantai nie
 

sebiru air dan langit
 

Banglo tinggal... (agak2 pernah tengok x dalam citer ape)

kami
 

Main pondok2... (Tipu jer ye)
 

Lubang apa nie???
 

Eh tengah buat apa adik nie???
 

Ohhh... nie la yang di cari ye.
 
Niat dihati nak tolong cari tapi dah takat peha air nya... akak tolong tengok ye dik. Adik kecik nie bilang.."Kak ini shell", "Oooo, bukan lokan ke dik?" Cek Ya pura-pura buat muka confius. Adik nie jawab dengan muka yakin. " Bukan! Shell la kak".... Ohhh dunia-dunia, budak sekarang lagi paham bahasa omputih dari bahasa ibunda dia...

Ok, orang lain sibuk main air bermadi manda. Cek Ya sibuk men snap-snap.

Tepi-tepi nak menyelik gak... Saje nak tunjuk idung kembangku.


Jetty setibanya dari monkey bay.

Penang Town

Pasembur Padang Kota is the best.. Pilih-pilih kak

Padang Kota yang tak pernah sunyi.
 

Jalan-jalan... pe nama bangunan belakang tue.
 
Singgah sini... Yummy
 

Wah sedapnya... boleh rasa tau.
 

Proses pengawetannya guna madu tau.
 
Bukit Bendera



kalau gie Penang tak lengkap kalau x kesini.
 

Sambil tunggu turn nak beli tiket belum turn naik lagi tue

Rumah P. Ramlee

Jemput masuk


Nie rumah asal tau, di pelihara oleh arkib negara.


Photo rumah asal... samakan mcm gambar kat atas.

Perahu ini tujuan letak bawah umah adalah untuk persiapan musim tengkujuh...
(Tett fakta palsu) 

Dalam rumah

Dapur yang konversonal

Ramai-ramai dengar citer pasal P. Ramlee dari saudaranya
(Katanya betul dia hanya Allah jer yg tau)

Puan jurufoto

Ehh!!! cicak tu buat apa bang??

maner la orang jual eskrim nie.

Maap dia korek idung.


Sekian....

Jemput2 Ke Penang...

6 ulasan:

Cik Que berkata...

wah...nampak macam best je..teringin cik Que nak p tengok2 rumah P.ramlee..

Siti Saleha berkata...

Memang best tau cik que... de masa jgn lupa lawat penang

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Hahahaha... best kan jenjalan kat Penang... Awak tak pekena durian kat atas bukit tuu... apa ke nama bukit tu... entah la...

Siti Saleha berkata...

Cek Ya bukan pengemar durian tegar la Izni...

Nurul Husna berkata...

pergghhh...pasembor padang kota mmg terbaeekkk la...minggu ni pun nak gi kedah, perlis n penang lagi...wajib singgah padang kota ni..hehe

maszmadi berkata...

macam best jgk jalan kat penang ni kan, tapi belum berkesempatan...