Rabu, 19 September 2012

Cherating Part 1


Salam Sejahtera,

Bila cuti panjang sikit, bosan pulak duduk rumah. Jadi bangun pagi terus dapat seru pergi jalan-jalan tapi... kat mana??? Tak macam biasa yang kita orang buat, search kat google tempat menarik Pantai Barat Semenanjung Malaysia. Tapi, ikut kereta berenti kat mana... Hehehe boleh pulak kan, lepas nie kita ikut cara baling buah dadu kat peta dunia pulak.( Kena beli jet la macam ni baru senang nak gie) Hahaha mustahil kot!.

Sebelum pergi service aliment and balancing dulu ye.

gambar hiasan (tq mr google)
Kali nie, macam teringin nak ke Pantai Timur lak tapi kat mana??? Mula-mula nie la Tempat dah set dalam otak.

Kat sini la tempatnya (image also from mr. google)
Bila nak sampai tempat nie aje, tiba-tiba cuaca bertukar hujan yang amat lebatnya. Terpikirla mcm ner nak main outdoor kalau ujan beserta ribut petir... Teng..teng..teng

Maka perjalanan di teruskan dan tiba-tiba terlintas pulak kat sini...

Mr google you help me again tq2
 Sesampai di simpang susur ke Gambang langit yang cerah kebiru-biruan bertukar ke warna kelabu asap. Semakin lama semakin pekat. Sekali lagi terlintas kat benak Cek Ya, macam ner nak bersuka ria kalau hujan jugak. Maka, roda kereta kembali bergoleng dengan lajunya. Tak jadi nak pusing stering ke kiri. Last nie la tempat yang telah di takdirkan untuk kami....

CHERATING KUANTAN PAHANG
to be continued......

5 ulasan:

maszmadi berkata...

laaaaa bersambung ker?..... kat cherating tu pon cuaca gelap jugak nampaknye... hehe

Siti Saleha berkata...

Hehehe curi masa keje taip blog tu yg kne wat bersambung tu. Kang kantoi plak. Kt Cherating dah petang tu ug malap je tu.

Siti Saleha berkata...

Hehehe curi masa keje taip blog tu yg kne wat bersambung tu. Kang kantoi plak. Kt Cherating dah petang tu ug malap je tu.

JR berkata...

Kali terakhir saya pergi Cherating 8 tahun lalu..itu pun atas urusan rasmi. Memang cantik di Cherating...

Kalau rajin jalan2 dan ada masa singgahlah di Kedah pula...

Siti Saleha berkata...

InsyaAllah, dlm bulan 11 ni Cek Ya akan Kedah pe yg menarik kt sane ye JR.