Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2013

Sehari Sebelum.....

Imej
Salam sejahtera,
Salam kebebasan Palestine.
Ermmm... Tetiba teringin nak menghupdate blog plak, bila mana Candy Crush menunggu life yang seterusnya. Kepada kengkawan FB yang Cek Ya request life tue sudila kiranya memberikan nyawa kepadaku. Huhh, Cek Ya da tau satu rahsia macam ner nak dapatkan life yang banyak tanpa menunggu masa setengah jam... Opss rahsia tapi macam tak best lak bila tak de rintangan. So Cek Ya mengambil keputusan bermain secara adil. Hahaha!!!!
Esok dah nak terbang ke Kota keriangan... Tapi satu hape pun tak packing lagi. Tak macam memula nak ke sana dulu. Seminggu sebelum tu dah beria-ia, ingatkan Cek Ya je rupanya My Busuk pun sama. Tak pe malam nie boleh lagi... Berbekalkan pengalaman ke negara orang, untuk trip kali nie lebih tenang kot. Tak sabar sebenarnya tapi boleh cool lagi la.
Tak sabar nak melantak Nasi Bakar, Bakso Setan, Teh botol... mak ai sampai termimpi-mimpi.    Yang pasti nak dating kat Kg Daun sambil mandi air terjun, walaupun bunyinya sangat mu…

Doa

Imej
Salam sejahtera,
Pray For Palestine.
MOTIVASI PAGI 

Hidup perlu ada tujuan, Tujuan??? kenpa aku di lahirkan??? Mengapa aku dilahirkan???

Hanya dengan satu jawapan
“Tidak Aku (Allah) jadikan jin dan manusia melainkan untuk mengabdikan diri kepada-Ku.” - Surah az-Zariyat: ayat 56.
Dimana pengakhiran kehidupanku ?

“Sesungguhnya kepada Tuhan (Allah) kesudahan kamu (tempat kembali). Dialah yang membuatkan kamu tertawa dan Dia juga yang membuatkan kamu menangis. Dialah yang mematikan kamu dan menghidupkan kamu kembali.” - Surah an-Najm: ayat 42-44.

Nikmat terbesar sejurus aku di tiupkan ke rahim ibu adalah...


Alhamdulillah Ya Allah, tapi adakalanya saya jatuh tersungkur dengan ujianMu atau mungkin kifarah atas kekilafanku. Sesungguhnya aku memohon ke ampunanMu....  Ajarilah aku untuk terus menyusur erti redha dalam menerima Qadha dan QadarMu. Istiqamah dalam ibadahku bukan semata tika aku meminta sesuatu dariMu. Kerna harganya cukup mahal belum tentu terlunas dengan segala amalanku.  Aku mengha…

~ALAHAI PEN~

Imej
Salam sejahtera
Berakhirnya satu penderitaan kat opis nie, tak sangup rasanya nak berhadapan dengan hakikat yang pen kat kaunter sentiasa hilang.  Alhamdulillah Cek Ya berjaya menyelesaikan permasalah yang acapkali di bebelkan oleh setiap staf dalam opis nie. Termasuklah Cek Ya....   Alkisahnya bermula time Cek Ya bercuti bersama keluarga di Bukit Merah Laketown Resort. Sambil berjalan-jalan bersuka ria, sampai tak perasan tersepak batu. Nasib boleh cover, buat-buat nak ikat tali kasut. Walhal dah nak tersungkur menyembah bumi. Adeh!!! kurang cerdik betul orang yang meletakkan batu disini. Sambung balik berjalan-jalan, cemerlang sungguh biji mata nie bile nampak kedai cenderamata. Duk belek-belek menatang menatang palsu terpandang le pen ajaib nie. Wahhh!!!Dah jumpe penyelesaian masalah.... Nak tau pen ape? Cer tengok kat bawah.. v v v v v
Letak pen Spongebob gergasi nie, pastu ikat dengan tali. So tak de la yang mengatal nak bawa balik. Pastu bila student tanya " Eh besarnya pe…

Welcome To Bandung

Imej
Salam sejahtera,
Pejam celik, pejam jelik dah masuk bulan April. Rasanya macam baru semalam jer masuk tahun baru. Start bulan nie mula la kesibukan melanda sampai la bulan jun nanti. Ok2 lupakan citer pasal kerja nie.... Mari kita  bercerita pasal perkara yang menyeronokkan aje yer... Ok..ok.. baru Cek Ya teringat, yang Cek Ya belum lagi sempat nak story-story pasal Bandung. Aduhai naik basi dah gambar-gambar nie. Nak buat macam mane kemalasan melanda... Hari nie baru rajin skit, tue pun lepas check kelender rupanya next trip holiday dah makin dekat so lunaskan la dulu hutang entry Bandung nie.  Skang kita layan gambar-gambar nie ye... Macam biasa Cek Ya akan bercerita melalui gambar. (Malas punya hal nie)
Disebabkan Air Asia menawarkan penerbangan 2 kali sehari ke Bandung makanya marilah kita berduyun-duyun ke Bandung. Cek betul-betul waktu penerbangan takut terlepas plak. Ok next entry Cek Ya kongsikan tip melancong ke Oberse ye....
Ini la hotel tempat kami menginap, sangat selesa …