Selasa, 6 Mei 2014

Melancong Lagi

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hi uols... Rasanya blog Che Ya nie boleh la di tukar ketegori ke blog pelancongan gamaknya. Almakluklah tuan tanah kedaungnya suka beno melancong... Entry sebelum nie pun citer pasal jenjalan kat Ho Chi Minh City... Jumaat nie laks nak terbang ke bumi Indonesia sekali kali, kali ke 3 ke Bandung. 
Tujuan selain melancong, suami nak rehat2 katanya. Asyik kerja jer. Memang tak dinafikan suami Cek Ya memang worker holic, hatta sabtu dan ahad pun kerja. Kalau kuar rumah pukul 7.45pg kang kul 7.45 ptg belum tentu sampai umah. Walhal umah n opis sepelaung jer... Redha jerla, dah terbiasa kena tinggal. 
Macam dah kurang xcited lak nak taip entry pasal Bandung. Tapi insyaAllah kali nie tujuan lebih kearah jalan2, shopping dah no 2. Nak g Takuban Perahu, 2 kali pergi sebelum nie asyik tutup jer. Kali dah contact Myra awal2 to make sure Takuban Perabu open for visit. Skang nie pun slalu contact Myra sembang2 dgn dia. Siap dia tanya pasal MH370. Soalah paling susah nak jawab, belum pasal demontrasi itu ini.... Cepat betulla Myra BBM kalau de pe2 citer pasal Malaysia. Katanya media kat tempat dia bukan betul sangat so better tanya org Malaysia sendiri. Thats good Myra... Belum kisah Joe yang dah rujuk balik dgn bekas suami. Mesti banyak topik nak citer dengan Myra n Joe n Kak Ani. Belum lagi pasal sinetron... bla...bla...bla...  Sape Myra n Joe nie??? Sape yang pernah baca blog Che Ya pasal entry Bandung sebelum2 nie mesti tau sape depa nie. Sape yang tak pernah baca...ermmm.... tgk sendiri la malas nak type panjang2.
This year memang tahun melancong sebab next year de agenda besar nak buat... Untuk penutup tahun nie memang de perancangan melancong jauh sikit, belum tetiba dapat seru g HCM lagi. Tapi macam banyak jer agenda yang perlu dibuat pada sukuan tahun 3 dan 4 akan datang. well just planning, yang lain biar Allah yang tentukan... Happy your life. 

Cooming soon

Korea
Australia
Mekkah
Maldives
Turki
Singapore

Were is your destination???

Adios Amigos




1 ulasan:

nik ros berkata...

bestnyer.teringin gak nak pi melancong tapi tahun ni mcm tak sempat jea..huhu