Selasa, 1 Oktober 2013

Alahai Alahan

Salam sejahtera, 
Pernah x uols alahan kt sesuatu makanan atau bahan.... Kebanyakan yang Cek Ya dengar alahan dgn makanan laut. Magai.... terasa satu kerugian besar bila alah kat makanan kan.... Nak wat mcm nerkan, kalau makan jer mesti tegaruk2 atau bengkak2. Hilang salah satu nikmat dunia.... wakakaka mcm makan untuk hidup. 
Di saat blog nie di taip penulisnya tengah diserang alahan akibat kegelojoham makan sea food. Hahahaha padam muka dia, sape suruh makan tak ingat dunia. Tapi sebenarnya, Cek Ya tak tu pun selama nie alah dgn ikan merah. Sbb sebelum nie x penah makan pun.... Punyala teringin nak makan sup kepala ikan merah lepas opismate duk citer2 pasal ke enakknnya. Sekali makan bengkak terus bibir. Gerenti Angelina Jolie jeles melihat keseksianku....

Sebenarnya Cek Ya bukan saje alah kat ikan merah tapi pada minyak urut yg panas... Kejadian yang sadis nie bermula bila Cek Ya diurut badan dgn minyak urut yg kaler merah tue. Kena jer minyak tue kat badan otometik merah terus kulit mcm tkena air panas. Pastu gatalnya toksah citer la. X ingat pe dah tanggal semua yg ada terus mandi. Tue pun still terasa kegatalannya. Start rie tu terus sorokkan minyak urut tue atas lemari paling tinggi. Ingatkn minyak tue puncanya, bila guna minyak urut cap lain pun sejarah berulang. Hatta losyen pati halia mustajab bau rose tue pun. Tapi bam buah pale ok lak.... 
Semalam time jumpe doktor 1st masuk terus ditegurnya seksi lips kite nie. Jeles la tue.... alahai doktor x yah ckp sakit ape terus dah tau. Sakit tau, berdenyut2. Doktor kata de infection dkt bibir tue sbb telebih garu sampai luka tue yang bengkak tue. Doktor cakap kat bibir kita nie byk saraf deria rasa. Jadinya tue yg sakit berdenyut2 sampai x leh tido. Suhu bdn still normal lg, klu di biarkan boleh deman panas. Ngeri plak dengarnya... Disebabkan pergi kliniknya mlm tdi n kebengkakkan bibir begitu seksi di tambah denyutan kesakitan berganda2 doktor suh rehat jer sok. Dpt la mc shari, padahal x mintak pun.... Doktor plak pujuk kite berehat jer sok. 
Hahahaa pepe jela doktor yg penting bibir Cek Ya kembali sihat.
Cc:Buat kak Anie semoga cpt sembuh...  Nanti kite repet lg date smalam ye.

Bibirku membengkak



Gelembung air

3 ulasan:

Nur A.Z berkata...

banyaknye alahan. kesian betul nak makan makanan laut pun susah lagi2 sambal sotong ke, gulai ketam cili api ke..

Ummi Shafeha berkata...

Tue la tapi tue yg sedap pun...

nik ros berkata...

nasib baik nik jenis yg tak ada alahan.sian jugak yg ada alahan ni. nak mkn pun kena hati2 kan