Rabu, 9 Januari 2013

Menghitung Hari

salam sejahtera,

Pray For All Muslims.

Kembali bersiaran dipagi rabu, toleh kat luar tingkap cuaca gelap fenomena ini dipanggil mendung ye uols. guruh berdentum, tandanya hari nak ujan. Tapi jangan dicurah air ditempayan ye kerana awan kembali berarak, dan cuaca semakin terang. Begitu la senarionya kalau uols duduk dekat persisiran pantai. Tetiba jer bertukar cuacanya sekelip mata. Subhannallah hebatkan tuhan kita... Allah swt.

Maaf disebabkan kesibukan, di tambah kemalasan yang semakin mencanak makanya, blog nie agak sentiasa bersarang tanpa update entry baru. Cek Ya berhutang satu setengah cerita percutian kat uols. Kenapa satu setengah? Penang Trip part 2 belum publise dengan Genting Highland. Sekarang plak tengah menghitung harip trip ke Bandung lak.

Kalau trip sebelum nie just dlm Mesia jer  so persiapan biasa jer. Tapi untuk ke Bandung nie agak teliti skt. Ye la tempat orang dan negara orang, serba serbi tak sama cuma mungkin kita kan serumpun jadi budaya dan bahasa still tak lari jauh.

Tinggal beberapa hari jer nie, sambil2 tu serch pengalaman orang kat blog2 orang dan bertanya2 pada sesape yg pernah kesana. Kalau uols nk share tips2 sgt dialu2kan. Dpt gakla beberapa tips dari kengkawan. Now tengah wat jadual nilai ringgit dgn rupiah ikut nilai masa wat tukaran wang asing yang my busuk buat. Tak la kang terkial2 nak menekan calculator. Wakaka nie pun hasil tips kengkawan.

Mood tengah swing2 Cik P x melawat2 lagi. Ermmm antara item yg perlu bawak nie takut kt Bandung tetiba dia nak melawat sebab sintom dah ada... Tapi my bucuk kata kat sana der jual harganya lagi murah. Tapi de ke brande yg Cik Ya pakai? 

Doakan Cek Ya selamat pergi dan kembali ke Mesia tercinta.

Nantikan entry Bandung Trip ye.

Adios Amigos.

via note 10.1 (perlu ke nota kaki nie)

5 ulasan:

❤Kamsiah❤ berkata...

seronoknya ke obersea...jeles..!!

maszmadi berkata...

wah nak pi obesea yerk..... moga selamat pergi n selamat kembali yerk...

nik ros berkata...

seronoknyer nak pi jln2 lagi. yea la. nak pi negara org kena check btol2 kan.

nadia berkata...

salam kak :)
ni entry khassss untuk kak saleha. :))
http://www.nadiafarahida.com/2013/01/tips-ke-bandung.html

selamat bercutiiiiiiii! jangan lupa nadia ye. kehkehkeh

Siti Saleha berkata...

Tq Nadia