Khamis, 3 Januari 2013

Lace, Peplum & Reben

Salam sejahtera,

Pray For All Muslims

Now sangat suka dengan semua perkataan pada tajuk yang gerak2 tue. Keterujaan yang tak keterhinggaan, dah sama level dengan infiniti.

Dah lama sebenarnya keluar memo pasal anual dinner tapi wat2 endah tak endah. Sebab macam malas nak pergi. Jumaat malam sabtu lak tu, dah la memang rancang nak balik kampung minggu tue. Tetiba kuar plak memo kengkawan yang cantik2 buat persembahan. Setelah dipujuk di rayu oleh mereka-mereka itu.... Maka bersetuju la nak menjoinkan diri.
Lagi beberapa hari nak majlis tak cari baju yang sesuai lagi dengan tema glamouresss sesangat tue. Sangat tertarik dengan peplum yang hangat sekarang nie. macam nak rembat je sepasang kat Butik Minaz yang osem tu. Alahai bujet tak lepas pulak... jadi penyelesainya cari la kat GM Klang kalau2 ade yang berkenan. kalau tak de pakai jela baju pe2 dalam lemari yang hampir runtuh tue.
Dan hasilnya..


Peplum lace bereben...
Nie lak masa kat red karpet. Perasan retis kejab

Nampak gemukz lak, arghhh!!!
Kredit tuk mereka2 yang menyemponser. Meh tengok berapa kosnya nak bujet sangat kan...

Tudung haft Moon ( Atikah Butik, Banting) = RM58.00
Anak tudung (GM Klang) = RM 8.00
Peplum Lace (GM Klang, Kedai yang barangnya semua kaler putih)= RM65.00
Kain potongan A (Butik kat Giant Banting lupa lak pe namanya)= Rm30.00
Reben (buat sendiri)= RM 7.00
Kasut (Nie pun lupa)= Sponser by Kak Ayu.

Total= RM 168

Macam tak caye berabih hampir RM 200.00, insaf sangat nie. Bujet la sangat, sebab bila serve kat kedai online ada yang lagi murah.

Pe pun baju dah sarung kat badan menyesal tiada guna hahaha... Rasanya semua item nie boleh match dengan mana2 baju. So tak la membazirkan....

Untuk memujuk kelaraan hati meh layan kami posing.

Gadiz2 Jelita @ gedikzzz
Gojesss kan, maaf malas nak edit2... capture terus dari note.
Gojess kat Meja Makan

Orang makan kami posing
Perasan x pesen Cek Ya n Cik Hani hampir serupa... Opss Cek Hani tudung hitam berbunga oren tue.

Rasanya sekarang nie peplum dress sangat2 pemes kan. Boleh la korang-korang rembat sehelai or berhelai2 untuk jadi koleksi peribadi anda.
Adios Amigos.

5 ulasan:

Nurul Husna berkata...

cantik la baju ko tu..suka kaler putih tu...

Siti Saleha berkata...

Tq, baju jer ke orangnya x hahaha... Haah aku pn 1st nampak terus berkenan.

kecikyaya berkata...

jom join GA by Jiwa Rosak ^_^

http://www.jiwarosak.com/2013/01/giveaway-newyear-2013-jiwarosak.html

nik ros berkata...

cantiknyer peplum warna putih ni. berkenan :)

Heiladies Co. berkata...

SALAM..

JOM DAPATKAN PEPLUM PD HARGA PROMOSI RM40. BIASANYA HARGA ONLINE RM49-RM55 TAU. SKIRT N HALFMOON SHAWL CANTIK2 PUN ADA PD HARGA PROMOSI. JOM SHOPPING.. http://heiladies13.blogspot.com