Rabu, 24 Oktober 2012

Alahai Sayang Manis

Salam Sejahtera,

Alhamdulillah, masih ada kesempatan untuk Cek Ya menyerikan lagi blog nie...
Hehehe berseri la sangat kan...

Hari isnin lepas sempat la Cek Ya lunch kat satu restoren tu. Lokasinya Bandar Bantingla semestinya kat mana lagikan. Nama restoren tu "Sayang Manis", sebenarnya restoren nie
berkonsepkan kopitiam. Jangan risau restoren ni dijamin halal, kalau masuk dari pintu depan dah boleh nampak sijil perakuan halalnya berhampiran kaunter. Selain tu, apa yang menarik kat sini  adalah dekorasinya cantik.
(Next time Cek Ya akan snap deco~deco restoren nie erk, Sorry)

Ok, kita citer pasal makanan yang ada kat restoren nie plak erk~ nie la motip utama entry ni pun. Kita layan gambar-gambarnya erk...


Kebab Sate,
Nie menu paberet Cek Ya Kebab Sate~ sangat sedap, rasanya macam kebab tapi dicucuk macam sate, sos kacang aka sambal sate dia mavelos~ Disediakan bila pelanggan minta, jadi masih terasa panas dan manis pada daging ayam tu. Segala rempah yang diperah bersama daging ayam akan terasa bila dikunyah. (sila bayangkan dengan penuh perasaan)


Set Sate Kebab, Erkkk kenyang

Ni lak menu set sate kebab orang kelaparan, dah abis makan baru ingat nak snap. Nasib tinggal secucuk...



 Tetiba lak datang menu nie kat meja Cek Ya, Wah! sape yang oder nie? Hahaha.... buat-buat lupa lak. Sangat layan ermm ~sedap~ Daging ayamnya memang segar, ditambah dengan blackpaper sos sangat menyelerakan. Bronkoli dan lobaknya tidak lembik sebab ia tak di masak terlalu lama. Jadi segala khasiatnya masih kekal di samping terasa kerangupan sayur tersebut. (Sangat sesuai di makan oleh anda yang ada gigi sama ada gigi asli atau palsu)

 

Nie menu Kak Fairus, pelahap dia makan tapi still tak kedekut bila Cek Ya tetiba termeleleh air liur tengok menu nie~ Selalunya daging yang segar akan keluarkan bau aslinya. Tapi untuk menu nie, korang tak kan terbau dan hanya akan terasa kesegaran dagingnya. Seolah-olah macam baru disembelih masa korang oder tadi.

Sambal bilis petai
 Nie lak menu our boss, sekali lagi termeleleh air liur tengok petai yang gemuks~gemuks tu. Tapi tak sempat Cek Ya mintak dia dah abiskan... Takut Cek Ya mintak la tu~sorry en.boss. Hehehe

Bihun Tom Yam ke Mihun Tom Yam~

Menu Pilihan Ikha, rasanya kalau nak menu macam nie better oder kat kedai Tom Yam baru kaw~ Tapi nampak x udang-udang yang besar-besar tu? ia sangat segar...

Noraz Ikha and haft of kak fida hehe~

 Ok dari picture nie ble la intai-intai deco restoren Sayang Manis nie, si cantik manis nie novelis tau sebelahnya si comei lote tu mak buyung sorry nampak separuh jer.


Cik Hani sweety n kak Fairus gojes

Kalau rasa nak try weastern food area Banting nie, Cek Ya rekemenkan restoren nie... Pasti puas hati.

Chicken Chop Cheese

This menu accually 1st time Cek Ya try. Not bad~ Ayam digoreng sekata masaknya, isi yang lembut. Bila ayam dikerat boleh nampak cheese yang dibubuh dalam kepingan ayam tu. saat paling best bila ayam tu masuk dalam mulut terasa macam makan pizza dengan cheese yang tertarik.

 Ok, that all... Gambar pun dah tunjuk semua. Kalau gambar tak cantik jgn marah sebab guna hp murah. Next entry cek Ya tunjuk kerang besar penumbuk plak ye~ da...

Adios Amigos





6 ulasan:

Noraz Ikha berkata...

jumm.... kerang bakar morib... besarr punya... nyummm

Siti Saleha berkata...

jom petang2 kite g... tp dah buka ke kedai tu... slalu g malam

maszmadi berkata...

makanan oh makanan

cik hani berkata...

lapo plak tgok mknan 2..

Siti Saleha berkata...

Jom try sup 888 Kelanang, banting

nik ros berkata...

sedap nyer mkn2 :) terliur ni