Isnin, 24 September 2012

Orang Kata Kalau...

Salam Sejahtera,

Orang kata kalau... Suspen jer kan tajuk Cek Ya nie, bukan apa teruja tau... Teruja tahap gaban!!! Sebab sebelum nie tak pernak terjadi sebelum nie.
Nak tau tak malam tadi ada seekor rama-rama sesat masuk dalam rumah Cek Ya. Memang besar, comel pulak bila tengok rama-rama tue duk berlegar-legar dalam rumah. Tak jumpa jalan keluar la tu, masuk pandai keluar tak jumpa jalan pulak. Hehehe dia rabun kot, nak aje pinjamkan speck Cek Ya nie. Huhuhu

Tiba-tiba teringat plak mak dulu slalu cakap " Orang kata kalau ada rama-rama masuk dalam rumah ada orang jauh nak datang" betul ke? Alahai sape la yang bertuah tukan. Kebiasaannya memang betul-betul ada orang datang tapi masa tu zaman Cek Ya budak-budak la. Skang nie tak pernah ambil pusing pun sampai la peristiwa malam tadi tiba-tiba usik kenangan Cek Ya pulak.... Eleh rindu nak balik kampung la tue. Hehehe

Ok...ok.. berbalik pada cerita, tahap teruja Cek Ya yang dah gaban tue, sampai Cek Ya ketuk pintu bilik air nak bagi tau my bucuk. Eh kenapa Cek Ya teruja ye? Entah la tak tau kenapa... Huhuhu, dalam hati Cek Ya kedatangan rama-rama tue ibarat bawa bersama-sama kegembiraan dalam rumah Cek Ya. Amin...


Maaf sesangat tak dapat nak snap gambar rama-rama tue sebab duk berkejar nak ambik note rama-rama tue rupa-rupanya dah kuar ikut tingkap bilik air. Huwaaa sedihnya.... Tak pe, jemput datang lagi Miss/mr rama-rama.

P/s : Tak berkali-kali mimpi mak n ayah, rindu plak nak tatap wajah diorang. Minggu nie Cek Ya nak balik kg. Yeeee

6 ulasan:

Nurul Husna berkata...

hehehehe....mcm ada good news tue...hehe

Siti Saleha berkata...

tula harap-harapkan... Wei minggu nie aku blk kg. Jom!!

Nurul Husna berkata...

minggu ni aku ada family day laa...minggu depan baru balik...

Siti Saleha berkata...

Waaa bestnya jgn lupa buah tgn untuk ak ye.

tirahzairi berkata...

jeng jeng jeng....dah sampai masa tue...hihi

Siti Saleha berkata...

Masa pe tu tirahzairi hehehe