Selasa, 5 Jun 2012

Mencari MOOD yang hilang

Salam sejahtera,

@v@ mane pergi mood baik minggu ni???? Mungkin sgt penat kot sekarang ni. Kesian gak gak kawan-kawan satu unit dgn Cek Ya semua sama macam Cek Ya monyok je. Satu opis terkena aura negetif, tah bila cas positif ni nak mai. 

Pagi-pagi dah monyok, pening kepala dibawa sampai ke mlm. Tido pun tak lena, di tambah citer yg tak best kat TV. Nak berebut dgn en.suami lg. Dia mesti nak tgk sport....errrrggghhh.. Bangun pagi pulak dah lemau mane nak ceria sepanjang hari macam ni.

 Tak boleh dibiarkan ni boleh terjejas prestasi hidup...JOM remove semua cas negetif dalam diri. Jom ikuti langkah-langkah Cek Ya kalau nak cari mood.

Langkah pertama tenangkan diri, caranya ingat kat Allah (Zikir2, dengar ayat-ayat Al-Quran). Yang kedua adalah.... Jom pergi makan. Hehehehe lapar ni..... Yang ke tiga planning balik jadual hidup,  jgn terlampau ikut aturan nanti jd stress, cuma cuba selagi boleh. Yehhhh Malaysia boleh!!!Langkah yang  ke empat sentiasa senyum walau kena bambo kaw-kaw pastu belasah orang tu blk kaw-kaw (erkkk.. remove langkah yang ke empat ni untuk ayat ke 6 hingga terakhir). Langkah yang terakhir sekali pasrah @ redha akan ketetapan Allah jgn lupa plak berusaha.Yang terakhir-akhir sekali pujuk suami "Abg jom pergi holiday, tak yah jejauh Cameron aje" sambil gosok-gosok perutnya. Hehehe>>>>

Nota tak de mood: Jgn biar gastrik melanda diri anda nanti spoi mood sepanjang minggu.

Adios Amigos


Tiada ulasan: