Sabtu, 22 Oktober 2011

SEHARI DI NILAI

Hujung minggu ini agak lain sikit sebab kengkawan KMS saya yang duduk kuarters tak balik kampung. Selalunya hujung minggu mcm nie kuarters nie memang kosong sebab masing-masing balik kampung tak pun de je aktiviti sendiri. Tapi minggu nie aku ditemani Anis, Kak Ayu dan Kak Piah. Masing-masing x blk kampung minggu nie.

Dan saya macam biasa.... keseorangan sebab en.suami kerja. Sedih gak dan bosan tapi nasib baik de kawan-kawan.

Untuk aktiviti hujung minggu ini kami ke NILAI .... dan aktivitinya SHOPPING. Wah jarang sangat saya dapat shopping macam nie. Tapi ini kira keperluan yang melampau (boleh kira mcm nie erk) hehehe. Ok sebenarnya selain 3 orang kawan yang disebutkan diatas de lagi orang penting yang tunjuk jalan Kak Liza dan suaminya (Toce-toce).

Antara keperluan yang dibeli 

      1) Karpet 2 unit (hehehe target utama)
      2) Mug  2 unit ( besar punya khas untuk en.suami senang nak buat kopi)
      3) Iron Board ( nie dah lama nak beli senang nak gosok baju lelaki)
      4) Lapik Meja (wah selera skit nak makan)
      5) Conferter (Beli sbb murah RM20 termasuk cadar, sarung bantal n sarung golek)

Untuk bujet shopping kali nie RM 200.00 dan saya belanjar RM 150.00. Yeyeye jimat RM50. Memang la jimat sbb sesi tawar menawar yang sengit hahaha. Pening en. abg la layan kita org.

Bakal pengantin baru lak (Anis) semestinya beli barang kawin dia. Nasib baik gomen dah gaji (memang pilih date lepas gaji pun nak gi Nilai)

Sampai kat umah je dah pukul 8.30 mlm. Wah! sangat letih tapi sangat teruja nak pasang terus karpet. Sangat comel (pandangan mata saya). Apa lagi mlm tue terus tdo atas karpet baru di temani PoOh, golek mickey mouse dan bantal kucing saya. Sangat selesa.... Ermm

Kla mlm nie nak sambung tdo atas karpet baru. Tak mo tdo atas tilam .....................

AdioS AmIGoS





2 ulasan:

cik hani berkata...

untunglah tdo atas carpet...nak join bley??

Siti Saleha berkata...

ble ajew... jom tdo umah kite nak